Blog

De beste zakelijke bankrekening voor jouw eigen bedrijf

Met een eigen bedrijf heb je een zakelijke bankrekening nodig. Je wilt de financiën van je eigen bedrijf niet vermengen met je persoonlijke financiele situatie. In dit artikel hebben we de kosten voor het basispakket van zakelijke bankrekeningen voor je op een rij gezet.

Een nieuw bedrijf betekent een nieuwe klant voor een bank. Banken bieden dan ook vele voordelen en kortingen aan om je als klant binnen te halen. Vaak betekent dit dat je een bepaalde periode een korting krijgt op de producten en diensten die je afneemt. Na deze periode ga je het reguliere tarief betalen.

Basispakket zakelijke rekening

Banken bieden voor zakelijk gebruik aparte rekeningen en pakketten aan. Het basispakket bestaat vaak uit de volgende drie onderdelen.

 1. Zakelijke rekening
 2. Betaalpas
 3. Internetbankieren

Aanvullend kun je extra diensten of producten afnemen zoals bijvoorbeeld een zakelijke creditcard, een spaarrekening of extra betaalpassen.

Kosten zakelijke rekening

Onderstaand vind je de kosten per jaar voor het zakelijke basispakket van de vier grote banken. Hierbij zie je zowel de kosten voor een starter als de kosten voor een bestaande onderneming.

Tarieven zakelijke rekening 2011

 

 

Startersvoordeel per bank

Rabobank zakelijke rekening

 • twee jaar gratis betalingsverkeer
 • twee jaar 20% korting op verzekeringen van Interpolis
 • voordelig financieren
 • voordelig bellen met Rabo Mobiel
ING zakelijke rekening

 

 • Zakelijke Rekening
 • Betaalpas
 • Internetbankieren met Mijn ING Zakelijk
 • Voor ondernemingen jonger dan 1 jaar
 • 1e jaar gratis, inclusief een groot deel van het betalingsverkeer
ABN-Amro zakelijke rekening

 

 • Een jaar gratis Internet Bankieren
 • Een jaar lang gratis standaard betalingsverkeer
 • Gratis koppeling met uw online boekhoudpakket
SNS zakelijke rekening

 

 • (04-10-2011) Tijdelijke atie: gratis € 100 tegoed op transactiekosten.

 

Transactiekosten

Naast de vaste kosten voor het zakelijke basispakket berekent je bank ook kosten voor de transacties die plaatsvinden op je rekening. Voor elke af- of bijschrijving wordt een bepaald tarief in rekening gebracht. Bij alle banken geldt dat het digitaal afhandelen van betalingen en ontvangsten het voordeligst is. Betalen via acceptgiro of via een bankmedewerker is relatief duur.

Verder kijken dan alleen kosten

Naast de kosten voor de producten en diensten van een bank is het voor een ondernemer erg belangrijk wat je gevoel bij een bank is. Alle banken hebben een andere benadering van de klant. Kijk daarom niet alleen naar de kosten van een bank, maar ook naar de manier waarop jij als klant geholpen wilt worden. Als het allemaal goed gaat, ga je een langdurige relatie aan met je bank. Dat gaat verder dan de kosten die in rekening worden gebracht. Als je bijvoorbeeld een krediet wilt aanvragen voor een investering die je gaat doen, is het belangrijk dat ook dit goed voor je geregeld wordt.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>