Blog

Leuk werk doen? Een eigen bedrijf beginnen is de oplossing

Leuk werk doen is het mooiste wat er is. De beste manier om dit te realiseren is een eigen bedrijf. Dat wil iedereen je laten geloven. Maar wat is er dan zo mooi aan een eigen bedrijf?

Een eigen bedrijf runnen betekent:

 • Meer uren werken
 • Met niets beginnen
 • De druk om altijd te presteren
 • Weg pensioen
 • Weg vast inkomen
 • Weg collega’s
 • Risico dat je ondernemingsplan mislukt
 • Het is ingewikkeld

Waarom heeft een eigen bedrijf dan toch zo’n grote aantrekkingskracht op mensen en misschien ook wel op jou? Er zijn dus dingen die voor jou als ondernemer nog veel belangrijker zijn dan de negatieve punten die hierboven staan.

Wat dat is? Doe leuk werk en zorg voor passie in je werk. Ook het succes van andere ondernemers werkt als motivator voor weer nieuwe ondernemers.

Ik hoor je denken. Maar er moet toch gewoon geld in het laadje komen? Ik moet toch mijn vaste lasten elke maand betalen? Van passie en plezier alleen gaat de schoorsteen niet roken, toch?

doe wat je leuk vindtDat is natuurlijk helemaal waar. Maar zeg nou zelf. Wat is er nu mooier om je lasten te betalen van centen die je echt helemaal zelf hebt verdiend? Door werk te doen wat je hartstikke leuk vindt. Je moet immers plezier hebben in je werk en er energie van krijgen!

Steve Jobs over leuk werk doen

Maar hoe moet je dan verder? Omdat iets moeilijk is betekent dit niet dat het onmogelijk is. Er is geen reden om op te geven of geen actie te ondernemen.

Je zult je passie en het plezier ook echt hard nodig hebben om je bedrijf succesvol op te bouwen. Alleen met die 2 dingen ga je het redden.

Dit is wat Steve Jobs ooit zei over leuk werk en passie.

Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.

Check hier de hele speech:

Ondernemer worden gaat niet vanzelf

Als je ondernemer wilt worden gaat dit natuurlijk niet vanzelf. Iedereen die je wil laten geloven dat dit wel zo is, die liegt. Als het echt zo makkelijk was, zou iedereen nu een eigen bedrijf hebben en was jij niet op deze site beland.

Doe je tv weg

Kom niet met allerlei flauwe excuses. Leuk werk doen betekent ook keuzes maken in je dagelijks leven.

 • Heb je geen tijd? Doe je tv weg
 • Heb je een hekel aan je baan? Neem ontslag
 • Wil je de wereld ontdekken? Ga op reis
 • Is je leven saai? Ontmoet nieuwe mensen
 • Heb je een droom? Maak deze waar
 • Denk je dat je nergens goed in bent? Help dan eens iemand voor niks

Kortom doe wat je leuk vindt en je hebt allemaal iets in je wat je uniek maakt. Het zou de wereld zoveel leuker maken als iedereen doet wat hij of zij leuk vindt. Ja toch?

Het helpt om na te gaan wat er nu echt belangrijk voor je is. Is dat je iPad, je skivakantie, je eigen huis, je merkkleding, de etentjes? Er is natuurlijk niets mis met deze dingen. Als het werk wat je hiervoor moet doen maar iets is waar je helemaal enthousiast van wordt en precies is wat je altijd al wilde.

Is het ondernemerschap echt wat voor jou?

Begrijp me trouwens niet verkeerd. Het is echt niet zo dat ik iedereen aan een eigen bedrijf wil helpen. Voor heel veel mensen is een eigen bedrijf ook echt een heel slecht idee. Voor de grote meerderheid van de mensen zelfs, omdat ze niet durven en de onzekerheid niet aan kunnen. Maar dat geldt niet voor jou! Waarom ben je anders bij deze site terecht gekomen? Jij bent nieuwsgierig en wilt meer weten. Dat is dus een eigenschap die helemaal past bij een echte ondernemer. Wil je trouwens weten of jij geschikt bent voor het ondernemerschap? Check dan onze GRATIS tool, De Ondernemerstest door je nu GRATIS in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Doe wat je echt leuk vindt en het is ineens geen werk meer, maar een manier van leven. Het maakt dan ook niet uit dat je veel uren moet werken voor je eigen bedrijf. Het geeft je super veel energie. Je levert elke dag een bijdrage aan je eigen succes!

Heb jij de juiste mindset om alles opzij te zetten voor jouw passie? Wat houd je tegen? Laat het weten in een reactie op dit artikel.

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>