3 tips om jezelf te motiveren een eigen bedrijf te starten

Is er al wat terecht gekomen van je goede voornemens voor dit jaar? Je wilde toch eindelijk dat eigen bedrijf beginnen waar je al zo lang van droomde? Als je de stap gezet hebt, gefeliciteerd! En voor iedereen die dat nog niet gedaan heeft, welke excuses heb allemaal bedacht? Waar was je zo druk mee? Ik heb 3 tips om jezelf te motiveren je eigen bedrijf te beginnen.

No more excuses!

1. Stel je die verschrikkelijke collega voor

Je kunt nog zo’n leuke baan hebben er zijn altijd van die dagen dat uitgerekend jij op die saaie klus gezet wordt. Waarom, omdat je baas dat tegen je zegt.  Je probeert er nog tegenin te gaan, maar je ontkomt er niet aan. Op dat soort dagen voel je alle energie uit je lichaam stromen en ben je niet meer in staat om helder na te denken.

Stel je nu voor dat je dat saaie werk altijd moet doen. Niet alleen, maar met die collega die je verschrikkelijk haat. Hou dit beeld vast.

Hoe werkt dat dan met een eigen bedrijf? Als je denkt dat het werk in een eigen bedrijf alleen maar leuk is moet ik je teleurstellen. Ook daar moet ultra saai werk gedaan worden met vervelende collega’s. Maar toch is dit anders. Waarom? Dit saaie werk levert een bijdrage aan het succes van jouw eigen bedrijf. Misschien nemen je inkomsten wel enorm toe. En je kunt zelf kiezen met wie je dit werk doet of aan wie je het uitbesteed. Jij bent de baas! Dit moet je toch motiveren.

2. Maak een stappenplan en ga het doen

Ik vroeg het je al aan het begin. Welke excuses heb je allemaal bedacht om je eigen bedrijf nog steeds niet te beginnen. Het is ook niet makkelijk om voor jezelf te beginnen. Dat besef ik heel goed. Maar als dat echt is waar jij super blij van wordt, begin dan gewoon.

Maak alle stappen die je moet zetten heel klein en duidelijk. Doe ook alleen die dingen die belangrijk zijn voor het succes van je eigen bedrijf. En denk er aan. Iets wat 100% af is, is natuurlijk fantastisch, maar met 80% is het ook prima. Weet je nog vroeger op school toen je ook tevreden was met een zesje voor dat moeilijke examen. Dat is nu niet anders, doe de dingen voor je eigen bedrijf goed, maar helemaal perfect wordt het niet. Accepteer dat. Daar wordt je echt heel relaxed van en je bereikt veel meer resultaat.

Maak dus een stappenplan en zet jezelf aan het werk. Dwing jezelf om elke week bijvoorbeeld op een vaste dag aan de voorbereidingen van je eigen bedrijf te werken. Dit is goed om je te blijven motiveren. Heb je een dag geen inspiratie om allerlei creatieve acties te doen? Geen probleem, kijk in je stappenplan en pak een paar simpele acties waar je weinig creativiteit voor nodig hebt. Dat moet ook gebeuren. De rest komt later wel weer.

3. Droom over je eigen bedrijf

Iedereen die je vertelt over je plannen om voor jezelf te beginnen komt met allerlei slechte argumenten om maar vooral niet te doen wat je echt wilt.

Doe het niet, het is crisis

Hoe ga je dat dan doen met je hypotheek

Weet je nog hoe het met Sander is afgelopen? Die is alles kwijtgeraakt

Je hebt toch een prima baan, waar begin je aan

Als je naar je omgeving luistert gaat er nooit wat gebeuren. Trek je er dus niks van aan en vertrouw op je fantastische bedrijfsidee en het stappenplan wat je hebt gemaakt om dit waar te maken. Het gaat je lukken als je er in gelooft.

Probeer je voor te stellen hoe jouw bedrijf er over 5 of 10 jaar uitziet. Het ideaalbeeld wat je hebt. Hou dat vast en ga daar 100% voor. Dromen mag.

Waar zit jij mee?

Ik hoop dat je wat met deze tips kunt en ik je weer heb kunnen motiveren. Loop je al tijden rond met het plan om voor jezelf te beginnen, maar komt het maar niet van de grond. Laat het weten in een reactie op dit artikel. Misschien kan ik je wel verder helpen. Leuk om wat van je te horen!