Uber chauffeur worden en 4 tips om de concurrentie voor te zijn

Wil jij Uber chauffeur worden? In dit artikel laten we je zien welke stappen je moet zetten om Uber chauffeur te worden. Zorg dat je goed voorbereid van start gaat zodat jij je onderscheid van al die andere Uber chauffeurs die al in je buurt rondrijden.

Als je weet waar je aan begint en wat jij moet doen om succesvol te worden als Uber chauffeur zullen ook je verdiensten hoger liggen dan die van je collega chauffeurs.

Voordat we er helemaal induiken eerst even wat achtergrond bij het bedrijf Uber. In 2009 is de internetonderneming Uber van start gegaan. Uber bemiddelt via een app tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. Dit doen ze in steeds meer landen, waaronder Nederland.

Wil jij als zelfstandig Uber chauffeur aan de slag? In dit artikel lees je wat er voor nodig is om succesvol Uber chauffeur te worden.

Uber biedt verschillende soorten personenvervoer aan. Bijvoorbeeld officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs. Vooral het aanbieden van privéchauffeurs heeft in veel landen tot ophef geleid. Voor deze privéchauffeurs gelden geen officiële regels zoals die voor taxichauffeurs wel gelden. In veel landen, waaronder Nederland, is deze vorm van Uber vervoer dan ook verboden.

Waar vind je een Uber chauffeur in Nederland en België?

Uber Zuid-Nederland

In Nederland biedt Uber diensten aan in Amsterdam en Zuid-Nederland.

Onder het zuiden van Nederland vallen de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg.

Steden als Den Haag, Rotterdam en Eindhoven vallen binnen het Uber gebied.

Ook in België is Uber actief.

Op dit moment is dat in Brussel en de omgeving rond Brussel.

Het doel van Uber is om de dekkingsgebied steeds verder uit te breiden.

Uber Belgie

Hoe regel je een rit met een Uber chauffeur?

Om gebruik te maken van een Uber taxi moet je als klant de volgende stappen doorlopen:

 1. Download de Uber app op je smartphone en maak een account aan.
 2. Je kiest een betaalmethode waarmee de Uber ritten worden betaald. Betalen kan via creditcard of PayPal.
 3. Open de app om een rit te plannen. In de app kun je precies zien waar de Uber taxi’s in jouw omgeving zich bevinden. De app geeft jouw locatie weer. Je hoeft alleen maar aan te geven waar je naartoe wilt en je krijgt direct een prijsindicatie te zien. Klik op de knop in de app en je Uber taxi is besteld.
 4. Je krijgt een sms bericht als je taxi is gearriveerd. Je krijgt via de app ook informatie over de taxi en de chauffeur.
 5. De Uber chauffeur brengt je naar bestemming. Het bedrag voor de rit wordt van je creditcard of PayPal account afgeschreven. De kosten voor een rit hangen hangen af van de afstand en de Uber prijsklasse die je kiest.

Wil jij zelf Uber chauffeur worden?

Lijkt het je leuk om te starten als zelfstandig Uber chauffeur en de vrijheid te hebben om voor jezelf te werken? Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je rijdt. Om als Uber chauffeur te beginnen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

 1. Haal je chauffeurskaart.
 2. Start je eigen onderneming via de Kamer van Koophandel.
 3. Zorg voor een taxivergunning.
 4. Zorg voor een auto met blauwe kentekenplaten, taxiverzekering en boordcomputer.
 5. Start met Uber ritten en begin met geld verdienen

Als Uber chauffeur ben je eigen baas en moet je voldoen aan de regels die ook gelden voor andere taxibedrijven. De dienst Uber Pop waarmee je met je eigen auto klanten kan rondrijden is niet toegestaan in Nederland.

Voor Uber chauffeurs is er de speciale Uber app voor chauffeurs. Zodra je online gaat via de app kun je beginnen met geld verdienen. Je ontvangt een ritaanvraag via de app. Informatie over je klant, ophaallocatie en eindbestemming zijn allemaal terug te vinden in de app. Je kunt zo lang doorgaan als je wilt.

Uber houdt 25% van de ritprijs in als commissie. Dat is een fors percentage. Aan de andere kant verzorgt Uber de match van vraag en aanbod via de app. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar ritten. In de chauffeurs app kun je precies zien wat je verdiensten zijn. Elke week krijg je jouw verdiensten uitbetaald van Uber.

Als je het rijden voor Uber goed onder de knie hebt, kun je best een goed salaris verdienen. Verwacht alleen niet dat het vanzelf gaat. Je zult veel moeten rijden en het is hard werken. Een goede strategie is nodig om een goed salaris te verdienen met Uber.

Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met de kosten die je maakt voor bijvoorbeeld je auto, telefoon, vergunningen en je administratie.

Uber chauffeur worden doe je succesvol met deze 4 tips

Uber chauffeur worden is niet voor iedereen weggelegd. Het is niet alleen hard werken, maar vooral ook slim werken. Je moet echt als een ondernemer te werk gaan en goed uitzoeken wat voor jou goed werkt.

Er is zijn een aantal dingen die je kunt doen om succesvol te worden als Uber chauffeur. Met deze tips zorg er je ervoor dat jij goede verdiensten kunt hebben via het platform.

1. Zorg voor goede recensies

Uber werkt volledig digitaal. Daardoor is het belangrijk dat jij als Uber rijder goed recensies opbouwt in de app.

Als Uber chauffeur moet je er alles aan doen om goede recensies te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je opvalt in het aanbod van Uber taxi’s en klanten sneller voor jou kiezen.

Tips om goede recensies te krijgen zijn:

 • Vriendelijk en attent zijn.
 • Plan je rit vooraf en communiceer duidelijk de verwachte reistijd en eventuele vertragingen die je verwacht door bijvoorbeeld files of werkzaamheden.
 • Zorg dat je zelf verzorgd en netjes bent.
 • Zorgen voor een schone en frisse auto.
 • In de auto zorgen voor wat extra service in de vorm van een afvalzakje, flesje water en mogelijkheid om bijvoorbeeld een telefoon op te laden.
 • Zorg voor een rustig en veilige rijstijl.
 • Zorg voor de mogelijkheid om klanten hun telefoon over je autoboxen af te laten spelen.
 • Ga rustig en professioneel om met lastige klanten.

Met deze tips heb jij er in ieder geval alles aan gedaan om een zo goed mogelijke service te verlenen aan je klant.

Hopelijk resulteert dit in goede recensies!

2. Een auto kopen of leasen

Een goede auto is belangrijk voor een Uber chauffeur. Deze auto kun je zelf aanschaffen of je kunt een auto leasen. Het voordeel van kopen is dat de auto echt van jou is.

Aan de andere kant is het leasen van een auto ook voordelig omdat je geen hoge eenmalige aanschafkosten hoeft te maken, maar een vast bedrag per maand betaalt. Ook zijn de kosten voor onderhoud, wegenbelasting en verzekering vaak onderdeel van het maandelijkse leasebedrag.

3. Schrijf een ondernemingsplan

Omdat je als Uber chauffeur een zelfstandig ondernemer bent, is het goed om een ondernemingsplan te schrijven. In een  ondernemingsplan zet je alle belangrijke informatie voor het starten als zelfstandig Uber chauffeur op een rij. Een goed ondernemingsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Ondernemer
 2. Markt
 3. Bedrijf
 4. Financieel plan

Met ons voorbeeld ondernemingsplan Uber chauffeur wordt het maken van je eigen ondernemingsplan wel heel makkelijk. Wij hebben het meeste werk al voor je gedaan. Vul het plan aan met je eigen gegevens, en je ondernemingsplan is klaar.

ondernemingsplan uber chauffeur

4. Denk en werk als ondernemer

Je kunt je Uber app openen en gewoon maar een beetje rond gaan rijden om ritten te scoren. Beter is het om van tevoren na te denken over je strategie. Waar vindt je bijvoorbeeld veel klanten die je kunt vervoeren, welk type klanten leveren jou het meeste op en op welk tijdstip kun je het beste rijden.

Je kunt bijvoorbeeld beter een ritje naar Schiphol hebben dan dat je in een uitgaansgebied een stel dronken mensen naar huis moet rijden.

Probeer nieuwe manieren van werken uit. Bekijk welke plekken werken en welke plekken minder goed werken. Op die manier kom je er steeds meer achter hoe je als Uber chauffeur zo efficiënt mogelijk kan werken en zo veel mogelijk geld kunt verdienen.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00