Antwoorden op veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, stuur ons een bericht

Het ondernemingsplan

Wat is een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan is een plan wat je als startende ondernemer maakt als je een eigen bedrijf gaat starten. In het ondernemingsplan is beschreven hoe je jouw eigen bedrijf gaat starten en hoe je verwacht dat je bedrijf er uit gaat zien. Een ondernemingsplan wordt ook wel een businessplan, bedrijfsplan of ondernemersplan genoemd.

Wat staat er in een ondernemingsplan?

Een goed ondernemingsplan bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Samenvatting van je bedrijfsidee
 • Informatie over jou als persoon en startende ondernemer
 • Een beschrijving van de markt waarin jij een bedrijf gaat starten
 • De uitleg van jouw bedrijfsidee en de inrichting van je eigen bedrijf
 • Een financieel plan met de verwachtingen voor jouw bedrijf

Natuurlijk kun je zelf altijd onderdelen toevoegen aan je ondernemingsplan als dit nodig is. Zorg voor dat het ondernemingsplan kort en duidelijk is.

Waarom heb je een ondernemingsplan nodig?

Een ondernemingsplan schrijf je altijd eerst voor jezelf. In een ondernemingsplan zet je alle onderwerpen op een rij waar je bij de start van je eigen bedrijf mee te maken.

Als je bij de start van je bedrijf andere partijen nodig hebt zoals leveranciers, financiers, gemeenten, instanties etc.. kun je niet zonder een goed en overtuigend ondernemingsplan. Er zal altijd gevraagd worden om een ondernemingsplan als je bijvoorbeeld een lening, subsidie of vergunning gaat aanvragen.

Hoe kan Ondernemingsplannen.nl mij helpen?

Wij verkopen complete voorbeeld ondernemingsplannen voor 125+ verschillende bedrijven en branches. Dit voorbeeld kunt je zelf eenvoudig aanpassen naar jouw eigen situatie.

De 4 voordelen van Ondernemingsplannen.nl zijn:

 1. Compleet ondernemingsplan
 2. Eenvoudig aanpassen
 3. Bespaart tijd en geld
 4. Goed voorbereid van start

Voorbeeld Ondernemingsplan

Hoe vind ik een voorbeeld ondernemingsplan?

Ga naar het overzicht met alle voorbeeld ondernemingsplannen. Of gebruik de zoekfunctie op onze website.

Kan ik het voorbeeld ondernemingsplan eerst zien voor ik dit bestel?

Op de detailpagina van elk voorbeeld ondernemingsplan wordt uitgelegd wat er in het voorbeeld ondernemingsplan staat. Lees dit goed door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Wij sturen het voorbeeld ondernemingsplan niet vooraf op.

Het voorbeeld ondernemingsplan wat ik zoek staat er niet tussen, wat moet ik doen?

We voegen regelmatig ondernemingsplannen toe aan ons assortiment. Inmiddels hebben we 125+ voorbeeld ondernemingsplannen beschikbaar en we voegen regelmatig nieuwe ondernemingsplannen toe.

Staat het voorbeeld ondernemingsplan wat jij nodig hebt er niet tussen kies dan voor een ondernemingsplan wat lijkt op het bedrijfsidee wat je hebt. Je kunt eenvoudig zelf het voorbeeld ondernemingsplan en financieel plan aanpassen naar jouw situatie en idee. Vind het het lastig om te kiezen? Stuur ons een bericht en wij denken graag met je mee over welk ondernemingsplan voorbeeld het beste past bij jouw eigen situatie.

Hoe lang is de download van het ondernemingsplan beschikbaar?

Na aankoop van je ondernemingsplan voorbeeld heb je 3 maanden de tijd om de documenten te downloaden. We raden je aan om direct na je bestelling de documenten te downloaden en op te slaan op je computer.

Betalen

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan eenvoudig en snel met één van de vele betaalmethoden die wij aanbieden. Je kunt onder andere betalen via iDEAL, creditcard en PayPal.

Kan ik betalen via een bank overschrijving?

Betalen via een bankoverschrijving is niet mogelijk omdat je het product direct na online betaling kunt downloaden.

Downloaden

Hoe kan ik het voorbeeld ondernemingsplan downloaden?

Downloaden van een ondernemingsplan kan op 2 manieren:

 1. Bevestigingspagina
  Na een succesvolle betaling kom je op de bevestigingspagina van je bestelling. Hier vind je de downloadlink om het ondernemingsplan te downloaden.
 2. E-mail
  Na succesvolle betaling ontvang je binnen enkele minuten een bevestigings e-mail. Hierin vind je de downloadlink om het ondernemingsplan te downloaden.

Ik heb betaald maar ik ontvang geen e-mail

Check in je mailbox de map met ongewenste / spam e-mail. Het kan zijn dat de bevestiging e-mail in deze map terecht is gekomen vanwege de instellingen van de mailbox.

Kan in het ondernemingsplan downloaden op mijn telefoon of tablet?

Wij versturen het ondernemingsplan in de vorm van een ZIP bestand. Downloaden van ZIP bestanden via mobiele apparaten als smartphones en tablets/ iPads werkt niet. Gebruik altijd een computer / laptop om het ZIP bestand te downloaden en te openen.

Ik kan het ZIP bestand niet openen

De bestanden bundelen we via een ZIP bestand. Dit bestand kun je downloaden en openen op je computer of laptop. Downloaden van ZIP bestanden via mobiele apparaten als smartphones en tablets/ iPads werkt niet. Gebruik altijd een computer / laptop om het ZIP bestand te downloaden.

Ik krijg een foutmelding bij het downloaden van het ondernemingsplan

Als je meerdere keren op de download link klikt, krijg je een foutmelding waardoor het niet meer mogelijk is om het ondernemingsplan te downloaden. Dit is een veiligheidsmaatregel om misbruik te voorkomen. Check de map op je computer waarin downloads worden opgeslagen.

Aanpassen ondernemingsplan

Welke software heb ik nodig om het voorbeeld ondernemingsplan aan te passen?

Onze ondernemingsplannen zijn gemaakt in Microsoft Office formaat (Word en Excel). Gebruik voor het openen en bewerken van het ondernemingsplan Microsoft Office software.

Wij geven geen ondersteuning op openen en bewerken van het ondernemingsplan in bijvoorbeeld Google Docs / Sheet en Apple iWork Pages / Numbers. Ondanks dat deze pakketten ondersteuning hebben voor Microsoft Word en Excel bestanden kan er sprake zijn van opmaakwijzigingen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00