Verschil loondienst en ondernemer

Je hebt het plan om een eigen bedrijf te starten. Maar je weet eigenlijk niet goed wat je te wachten staat als ondernemer. In dit artikel over het verschil tussen in loondienst werken en werken als ondernemer laten we je de belangrijkste verschillen zien.

Salaris

Als je werkt voor een baas heb je een arbeidscontract. Daarin heb je een salaris afgesproken wat je maandelijks uitbetaald krijgt. Naast een vast salaris kunnen er in je contract ook afspraken staan over variabele beloning als je bijvoorbeeld een bepaalde goede prestatie hebt geleverd. Als werknemer in loondienst weet je dus per maand wat je binnenkrijgt. Het maakt daarbij niet uit of het goed of slecht gaat met een bedrijf.

Hoe anders is dat als ondernemer. Een ondernemer heeft geen vast salaris. Het salaris van een ondernemer is afhankelijk van de financiele positie van zijn eigen bedrijf. Gaat het goed met het bedrijf dan kan hij zichzelf een salaris uitbetalen. Het salaris van de ondernemer komt op de laatste plaats. Eerst moeten alle andere kosten betaald worden. Bijvoorbeeld de huur, salarissen van medewerkers en inkopen. Gaat het slecht met een bedrijf dan kan het voorkomen dat een ondernemer het een tijd zonder salaris moet doen.

Het voordeel van een eigen bedrijf is alleen weer dat je als zelfstandig ondernemer 100% deelt in het succes van je eigen bedrijf. Gaan de zaken bijvoorbeeld heel erg goed en heb je veel opdrachten uitgevoerd dan kun je hier veel geld aan overhouden. Een ondernemer maakt dan vaak de afweging. Stop ik het geld van mijn succes weer in mijn eigen bedrijf door bijvoorbeeld uit te breiden of betaal ik het uit als salaris aan mijzelf.

Zekerheid

Een werknemer heeft een arbeidscontract. Daarin liggen alle werkafspraken vast. Dat is dus een stukje zekerheid voor de werknemer. Een ondernemer heeft geen zekerheid. Hij is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen bedrijf. Zowel in goede als in slechte tijden.

Toch zie je in slechte tijden dat ook werknemers geen echte zekerheid hebben. Als een bedrijf namelijk failliet gaat betekent dit ook dat de werknemers op straat komen te staan.

Voor werknemers is wel meer geregeld aan sociale voorzieningen. Als je bijvoorbeeld zonder werkt komt te zitten kun je aanspraak maken op een WW uitkering. Ook word je als werknemer bij ziekte doorbetaald en bouw je vaak pensioen op bij het bedrijf waar je werkt. Een zelfstandig ondernemer heeft deze zekerheden niet. Zo moet je bijvoorbeeld zelf iets regelen voor als je ziek wordt. Bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook je pensioen voor later is een eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer. Hier moet je zelf geld voor opzij zetten.

Verantwoordelijkheid

Een werknemer heeft vaak een bepaalde functie. Bijvoorbeeld medewerker binnendienst, magazijnchef of financieel medewerker. Bij die functie horen bepaalde verantwoordelijkheden. Als magazijnchef ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het magazijn van je bedrijf en de aansturing van de magazijnmedewerkers. De verantwoordelijkheid is vaak beperkt. Iemand met een andere functie heeft weer de verantwoording over een ander stukje binnen het bedrijf.

Als ondernemer ben je eigenlijk verantwoordelijk voor alles. Als je personeel in dienst hebt ben jij uiteindelijk de baas. Maar ook als je werkt als ZZP’er heb je een grotere verantwoordelijkheid dan een werknemer in loondienst. Je bent als ZZP’er niet alleen verantwoordelijk voor je werkzaamheden die je uitvoert bij een opdrachtgever, maar ook voor het vinden van nieuwe opdrachten, netwerken en je kennis op peil houden.

Die grotere verantwoordelijkheid is vaak wat ondernemers aantrekt in het ondernemerschap. Hoe zit dat bij jou?

Vrijheid

In een vaste baan in loondienst ligt vaak vast wat je dagelijkse werkzaamheden zijn. Als ondernemer is dat vaak niet zo. Daar kunnen omstandigheden snel veranderen waardoor je meer creativiteit nodig hebt om hier op in te spelen.

Dat betekent natuurlijk niet dat werknemers in loondienst geen creatief werk kunnen hebben. Een webdesigner of een architect hebben natuurlijk ontzettend creatief werk met veel vrijheid. Maar vaak wel binnen bepaalde grenzen zoals gesteld door de eigenaar van het bedrijf.

Verschil loondienst en ondernemer

Als je in loondienst werkt weet je vooraf veel beter waar je aan toe bent, is duidelijk wat er van je verwacht wordt en kun je aanspraak maken op allerlei sociale regelingen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of pensionering. A

ls zelfstandig ondernemer heb je weinig zekerheid en een grote eigen verantwoordelijkheid om een succes te maken van je eigen bedrijf. Daarnaast kan de vrijheid en het daadwerkelijk succesvol opzetten van een eigen bedrijf een enorme motivatie zijn om je eigen bedrijf te beginnen.

Aan jou de keuze. Waar ga jij voor?